Bli lys, og det ble lys – etter 60 år

STEMNINGSSKAPENDE: Området rundt portstolpene lå i totalt mørke, men nå viser lyset vei. Foto: Vidar Bakken

Takket være initiativet fra en spesiell person, kom lyset til Ullern kirke. Ikke på selve kirken, men et helt spesielt sted.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.11.2016 kl 09:06

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

PÅ PLASS: Ive og Christian fikk æren av å klippe snoren, under Berit van der Hagens veiledning. Foto: Vidar Bakken

Se bildet større

MUNTERT: Berit Van der Hagen fikk bare godord, her fra bydelsleder Carl Oscar Pedersen. Foto: Vidar Bakken

Se bildet større

SATTE STEMNINGEN: Det lyste også av medlemmene i Bestum Stasmusikk, selv om de ikke var så mange denne gangen. Foto: Vidar Bakken

Se bildet større

GLEDET SEG: Carl Oscar Pedersen og Kåre Willoch var enige om at Ullern kirke med området rundt er noe av det flotteste å se, kanskje i hele byen. Foto: Vidar Bakken

ULLERN: Det er mørkt og høstlig kveld ved porten til Ullern kirke, hvor en del mennesker er samlet. Da medlemmer av Bestum Stasmusikk spiller opp, tyder mye på at noe spesielt skal skje. Det bekreftes av at bydelsleder Carl Oscar Pedersen og tidligere statsminister Kåre Willoch er blant publikum. Så hva er grunnen til at alle er samlet her?

Fantastisk primus motor

Store og mørke portstolper møter deg når du går inn på kirkens område. Det var det spesielt én person som ville gjøre noe med. Denne kvelden kom lyset til "inngangen" til Ullern kirke. På begge portstolpene er det i dag to "lyspunkter" som aldri har vært der før - på 60 år. Uansett hvor beskjeden hun er, vi må skylde på Berit van der Hagen i denne sammenheng.

Det kom da også frem da leder av menighetsrådet, Thorbjørn Brook Steen, fortalte hva som hadde skjedd og hvem som skulle ha æren for at de flotte lysene på portstolpene hadde kommet på plass.

– Berit er et lys i menighetsrådet. Hjertelig takk Berit, du er en fantastisk primus motor. Med din entusiasme når du foreslo å skaffe lys til porten, da var det bare slik at Berit får det som hun vil, sa Brook Jensen blant annet.

Lodder ut sykkelen sin

To av menighetens barn, Christian (6) og Ive (7), fikk klippe snoren som viste at lysene nå var på plass.

Berit van der Hagen fortalte at hun hadde funnet nedtegnelser som viste at det var 60 år siden det hadde vært lys på portstolpene. Hun understreket at det var mange å takke for at lysene hadde kommet på plass og flere ble nevnt med navn og overrakt en rose. Selv om lysene var på plass, var det fremdeles regninger som måtte betales.

– Som dere ser har jeg med sykkelen min. Den har jeg brukt i mange år og nå skal den loddes ut. Den har nylig vært på full service og er i veldig god stand, sa van der Hagen og summerte opp alt som var gjort med sykkelen.

Flotteste i hele byen

Bydelsleder Carl Oscar Pedersen hyllet initiativet og gjennomføringen. Han hadde med seg en stor kake, som skulle nytes på høstfesten på menighetshuset denne kvelden.

– Tusen takk for initiativet Berit. Et slikt engasjement bidrar til at nærmiljøet blir så bra, sa han blant annet.

Etter talen sa Pedersen til Akersposten at han mente kirken med området rundt var det flotteste stedet i bydelen.

– Der må jeg nok korrigere deg Carl Oscar. Dette er det flotteste stedet i hele byen, kom det kjapt fra en smilende Kåre Willoch.

Kvarme inspirerte

Vi møtte en glad Berit van der Hagen etter høstfesten, som straks understreket at vi ikke måtte ha fokus på at det bare var hennes fortjeneste at lysene var kommet på plass.

– Vi fikk inn 2500 kroner bare på lodd på høstfesten og flere har vippset penger også. Alle som er glad i kirken vil være med å betale. Søndag 6. desember, på Allehelgensdag, kommer jeg også til å stå utenfor kirken med sykkelen og selge lodd, sier van der Hagen.

Hun kan fortelle at det var en lang og omstendelig vei, frem til lysene var på plass.

– Den støtten ideen har fått fra kirken og menighetsrådet har vært enestående. Alt dette kom i stand på grunn av viljen i menighetsrådet til å glede andre. Biskop Ole Christian Kvarme var her på samlingsmøte og han syntes også det med lys på stolpene var en god idé. Det betydde mye. Hans tilstedeværelse var inspirerende.

Van der Hagen vil også rette en takk til ansatte i kommune og stat som hjalp til med å føre frem strøm til portene.

– Alle har vært veldig positive og nå er det på plass, sier en entusiastisk representant for menighetsrådet.

Flere nyheter på Akersposten.no:

300 kvadrat for 30 millioner i Bydel Ullern

"Ding, ding, ding" på Abbediengen blir gransket

Ullern midtbanejuvel prøvespiller for europeisk storklubb

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse