– Ble faktisk litt redd

På Røa og mange andre steder i Oslo kjentes jordskjelvet godt natt til søndag. Arkivfoto

– Det varte lenge, jeg skjønte ikke hva det var, sier Røa-kvinne til Akersposten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.10.2017 kl 09:49

Akersposten
Akersposten Media

OSLO VEST: Jordskjelvet som rammet østlandet natt til søndag, var av den beskjedne sorten, i hvert fall ikke i forhold til jordskjelv andre steder i verden. Likevel var det mange som merket skjelvet godt – og lurte på hva som skjedde.

– Ble faktisk litt redd. Jeg trodde det var en sprengning eller eksplosjon eller at t-banetunnelen raste ... Jeg bor på Røa, og med andre ord føltes den godt her også, skriver en av våre lesere i en melding til redaksjonen.

Mindre skjelv, men kjentes av mange

Ifølge NORSAR var det et skjelv klokken 02.07 natt til søndag 29. oktober. De beskriver det som et mindre skjelv med anslått styrke på 2,5 på Richters skala. Skjelvet skal ha hatt sitt sentrum ved Lillomarka i Nordmarka. Skjelvet er rapportert følt av mange i Oslo, men også steder som Romerike og i Hønefoss.

Klokken 02.07 altså, som med stilling av klokken til vintertid, var på to ulike tidspunkter natt til søndag. Ettersom vår tipser på Røa forteller at det skjedde i 3-tiden – sommertid – kan vi slå fast at dette var da klokken hadde rundet 2 for andre gang denne natten.

Måtte ut og sjekke

– Det varte lenge, jeg skjønte ikke hva det var. Jeg bor ved siden av t-banen og tenkte at dette stemmer jo ikke, de er ingen t-bane nå. Det var så intenst og kraftig. Jeg ble litt redd og følte ubehag, men slo meg til ro da jeg ikke hørte sirener eller fant noe på nettet, skriver Røa-kvinnen i meldingen til Akersposten.

Men hun slo seg ikke helt til ro likevel…

– Jeg gikk faktisk ut av huset for å høre om jeg kunne oppfatte en ulykke. Bra det ikke var det, skriver hun.

LES OGSÅ: – Vi savner Thillie enormt

De lever et hundeliv – og digger det!

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse