ANNONSE
Annonse

Båtliv og musikk er blitt en livsstil

Eivind Westhagen og Lars Kolberg tar skuta fra sted til sted i indre Oslofjord i tiden fremover. Konserter skal det bli! Foto: Eigil Korsager

I år, som i fjor, legger musikerne Eivind Westhagen og Lars Kolberg ut på seilbåtturné i indre Oslofjord.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 25.07.2017 kl 10:09

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SOLLERUD/LYSAKER: Poseidon, ei nær 100 år gammel seilskute som har sin base på Sollerud, skal berge musikerne trygt i land fra spillested til spillested nedover kysten. Turnéen bærer navnet «Akustisk aften seiler sin egen sjø» – etter konsertserien «Akustisk Aften!» som musikerne startet sammen våren 2016.

– Når vi kaster loss og legger ut på første tokt for å kapre nye fans blant sommerstemte restaurantgjester i år, gjør vi det vel vitende om at vi har fått til en ennå lengre turné enn den vi satte sammen i fjor. Vi spiller i all hovedsak originalskrevne låter og håper å nå ut til mange nye lyttere og kanskje skaffe oss noen nye fans, sier Lars Kolberg.

– Som musikere i hovedstaden, hvor det er veldig mange som kjemper om den samme oppmerksomheten, har vi funnet en fin måte å oppsøke publikum på ved å kombinere båtliv og musikk. Er vi heldige vil kanskje noen støtte oss og kjøpe musikken vår også!

Egenkomponert

Kolberg er ute med albumet «Sanger er som folk» som kort fortalt er vaskekte køntri på norsk, mens Westhagen’s «My Deepest Inspiration» er en folkrock-skive på engelsk. I høst stikker Kolberg over «dammen» til Los Angeles for å spille inn sitt andre album, mens Westhagens oppfølgeralbum er ferdig og slippes allerede i løpet av høsten.

Når de legger fra kai, er skipet lastet med egenkomponerte sanger som byr på både latter, gråt og ettertanke om livets og kjærlighetens kronglete stier.

– Denne turnéen handler jo like mye om seilturen, opplevelsene underveis og møtene med folk, som det handler om musikken vår. Båtlivet har blitt en lidenskap for meg etter at jeg kjøpte skuta for snart fem år siden. De fleste musikere som legger ut på veien bor jo gjerne i en buss mens de farter rundt fra konsert til konsert, men turnéfarkosten vår egner seg altså bedre for sjøveien, sier Eivind Westhagen.

Skuta er til vanlig Westhagens hjem på Sollerud ved Lysaker, hvor han har vært båtboer de fire siste årene.

– Det å kombinere båtliv med musikk, har for meg blitt en livsstil. Begge deler krever mye tid, arbeid og kjærlighet til det en gjør, samt en god dose kreativitet og tålmodighet. Jeg kjøpte og flytta ut i båten for å frigjøre tid til å jobbe mer med musikken min. «Har du kjøpt deg arbeid?» sa folk til meg da jeg kjøpte skuta, og det viste det seg jo at de fikk rett i. Ei gammal skute av tre krever sitt, sier han.

Rundt omkring på fjorden

Turnéen i år består av ni konserter. Det vil helt sikkert bli gøy, men basert på fjorårets erfaring, også veldig slitsomt. Etter flere timer ute på sjøen, enten det er steikende sol eller piskende sjø, blir en jo ganske medtatt. Våte, slitne hender er ikke den beste kombinasjonen med gitarspill, men vi får la det stå til og håpe vi trakterer tauverk og strenger like godt.

Turnéliste:

28.07.2017 – Revierhavna Kro, Hovedøya. (18:00)
03.08.2017 – Losen, Sætre. (18:00)
04.08.2017 – Lille Herbern, Bygdøy. (16:00)
06.08.2017 – Solvik Kafe, Malmøya. (19:00)
08.08.2017 – Bytinget, Drøbak. (19:00)
09.08.2017 – Havnekroa, Oscarsborg. (19:00)
10.08.2017 – Cafe Oliven, Son. (19:00)
12.08.2017 – Bache Bar, Holmestrand. (15:00)
13.08.2017 – Queens Pub, Moss. (15.00)

Om artistene:

Westhagen er høsten 2017 aktuell med sin andre albumutgivelse. Han opptrådte på flere festivaler i 2016 samt gjorde en seilbåtturné og gjestet NRK P1 med livespilling i studio. Han er en særegen og upolert folkrock-artist fra Konnerud og mottok Drammen kommunes kulturstipend 2016 i tillegg til arbeidsstipend fra Tekstforfatterfondet på bakgrunn av sitt debutalbum. Låtene er drevet av et finurlig fingerspill, treffende ordkunst og en karakterisk stemme som stadig flere merker seg. Tekstene sikter seg inn på intellektet og hjertet med sin bittersøte melankoli og sitt humoristiske skråblikk på livet.

Lars Kolberg måtte gjennom et grundig samlivsbrudd og en havarert doktorgrad i økonomi før han fant fram til låtskrivingen. Prestesønnen fra Oslo og Snertingdal serverer tidløse sanger om gode country-temaer som savn, svik, fyll og tog. I 2016 slapp Lars platen "Sanger er som folk." ”Jeg husker ikke i farten om jeg har hørt dette på norsk før." (NRK P1 2/4-16). Lars spilles jevnlig i Countrybaren på NRK P1+ og han er der blitt introdusert med ”Han spiller folkelig og sjarmerende country”. Våren 2017 slapp Lars en singel som ble listet på NRK Hedmark og Oppland. Lars jobber nå med sitt oppfølgeralbum Sort blod, som skal spilles inn i Los Angeles til høsten.

LES OGSÅ: Beskjedent utbytte i gullsmedinnbrudd

Kom deg ut på tur – finn en perle!

Tingstuåsen er reddet

Følg Akersposten.no på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse