Avlyser møte om Smestadfortetting i dag, mandag 30. januar

FORTETTING: Kartet viser området på Smestad som i følge Kommuneplanen skal bymessig fortettes.

I ettermiddag skulle Bydel Ullern informere om et nytt mulighetsstudie for Smestad. Hvor høyt og hvor langt ut skal det bygges? Møtet er altså avlyst inntil videre.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.01.2017 kl 09:42

Akersposten
Akersposten Media

SMESTAD: Bydel Ullern har avlyst åpent møte om fortetting på Smestad. Møtet skulle vært i dag, mandag 30. januar.

Som de fleste nå vet, så legger Kommuneplan 2015 opp til bymessig fortetting i et stort område på begge sider av Sørkedalsveien. Bydelsutvalget i Bydel Ullern har foreslått sitt eget fortettingsområde med inntil åtte etasjers blokker i en radius på 80 meter fra Smestad t-banestasjon og inntil seks etasjers blokker fra 80 til 120 meters radius fra t-banestasjonen.

Les også: Stor oppslutning rundt "Stopp raseringen av Smestad"

Fortettingsområdet Smestad skal undersøkes nærmere i en mulighetsstudie. På det åpne møtet var det meningen å informere om hva mulighetsstudien skulle ta for seg. I tillegg skulle Plan- og bygningsetaten informere om områdeplan og Statens Vegvesen om planer for Smestadkrysset.

Leder av bydelsutvalget i Bydel Ullern, Carl Oscar Pedersen (H), begrunner avlysningen av møtet:

"Planen var å presentere oppstart av mulighetsstudien for Smestad. Mandatet er basert på vedtak i bydelsutvalget i 2014, i forbindelse med at kommuneplanen var på høring. Bydelsutvalget ønsker å se på saken igjen før et folkemøte gjennomføres.

Politikerne i bydelen ønsker en åpen prosess hvor involvering av innbyggerne generelt og Smestad-beboere spesielt, står sentralt. Det er viktig at alle fakta er på bordet.

Et folkemøte blir satt opp igjen når et nytt mandat for mulighetsstudien er vedtatt i relevante organer samt Ullern bydelsutvalg. Vi beklager avlysningen, men er overbevist om at det er veien å gå for å sikre god forankring av mulighetsstudien."

Les også: - Skandaløst at politikerne bestemmer at et bomiljø skal raseres

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse