– Åsjordet er som et lite mikromarked

Terrasseleiligheter på Åsjordet er stadig populært og tiltrekker interesse fra både Oslo vest og Bærum, ifølge eiendomsmegler Marit Tukjær Lie. Foto: Fredrik Eckhoff

Det er ikke alt nytt som er så mye bedre enn det gamle. – Selv om det bygges masse, for eksempel på Røa, er det fortsatt rift om åttitallsblokkene til Selvaag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.12.2017 kl 15:03

Akersposten
Akersposten Media

ÅSJORDET: Det sier eiendomsmegler Marit Tukjær Lie hos Sem og Johnsen Eiendomsmegling. Hun har solgt boliger på Ullern i åtte år. I et stille novembermarked solgte hun en terrasseleilighet i Ullern allé som satte prisrekord, 81.000 kroner pr kvadratmeter, for en leilighet uten heis.

Leiligheten var på 99 kvadratmeter og ble solgt for 8.050.000 kroner.

– Det er et godt eksempel på at disse blokkleilighetene står seg godt over 30 år etter at de ble bygget, sier megleren.

Attraktive terrasseblokker

Hun trekker frem Åsjordet og omtaler det som et «lite mikromarked».

– Det er grønt og landlig, med kort vei til t-bane og buss. Mange som bor i eneboliger mellom Furulund og Bogstad, og også villaeiere i Bærum, har sett seg ut at de vil hit, og venter i flere år på rett objekt, sier Tukjær Lie til Akersposten.

Derfor

Her er hennes oppsummering av hvorfor terrasseblokkene er så populære:

(Saken fortsetter under bildet.)

Se bildet større

Marit Tukjær Lie

– Selvaag-blokkene tilbyr et godt bomiljø med store grøntområder. Hadde disse områdene blitt utviklet i dag, hadde det vært bygget tre ganger så mange leiligheter på arealene, sier hun.

– Det er store leiligheter, de fleste med heis, mens leiligheter i nybygg gjerne er langt mindre. Dette er attraktivt for dem som skal flytte fra enebolig til leilighet. De ønsker seg fortsatt godt med plass, sier megleren.

– Det er ikke bare godt voksne som vil hit. Barnefamilier som synes det er greiere med leilighet enn rekkehus kjøper førsteetasjene med markterrasser og direkte adkomst. De største leilighetene er på opptil 150 kvadratmeter, så like store som et typisk rekkehus.

LES OGSÅ: Denne fartshumpen ble helt feil

Vandaler ødela for 550 elever

– Skal ikke få ødelegge adventstiden

Følg Akersposten.no på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse