Åpner snart på Hovseter torg

Butikksjef Merete Christiansen og nestsjef Stian Haukedalen ser frem til åpning av Rema 1000 på Hovseter torg 4. mai. Foto: Fredrik Eckhoff

Hun startet som «flaskejente» som 13-åring. Snart åpner Merete Christiansen Rema 1000 på Hovseter torg.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.04.2017 kl 12:12

Akersposten
Akersposten Media

HOVSETER: Mange har lurt på når dagligvarebutikken på Hovseter torg skulle gjenoppstå. Nå er svaret klart: Torsdag 4. mai klokken 16 skjer det. Da åpner Rema 1000, med kaffe og kake og helt sikkert mange blide Hovseter-beboere på plass.

Akersposten kan underskrive på at savnet etter en dagligvarebutikk på torget, har vært stort. Det siste året har vi i redaksjonen fått flere henvendelser fra beboere som har lurt på om vi vet noe om når – eller om – det blir matbuikk der igjen. Tidligere rommet lokalene en Rimi-butikk.

Tidlig på’n

Vi møter Merete Christiansen, butikksjefen på 27 år, som har 14 år bak seg i Rema 1000!

– Jeg startet som flaskejente og ryddejente som 13-åring, sier Christiansen, som er fra Kolbotn. – Som 17-åring begynte jeg å få mer ansvar. Og da jeg var ferdig på videregående og andre snakket om å bruke et år på å reise rundt i verden og sånn, fikk jeg en nestsjefstilling på Rema 1000.

– Da satte jeg meg som mål å bli kjøpmann så tidlig som mulig, sier hun.

Og kjøpmann, altså sjef i egen butikk, har hun allerede vært i tre år, i en Rema-butikk på Grünerløkka.

– Det er mye ansvar og mye jobbing?

– Ja, man er jo selvstendig næringsdrivende, og det blir mye ansvar, mye å forholde seg til. Men det er i tett samarbeid med Rema 1000, som er en veldig god organisasjon å jobbe i, sier hun.

Stort og åpent

– Hva kan du si om butikken som snart åpner på Hovseter torg?

– Det blir en stor og åpen butikk. Vi har tenkt veldig på at det skal være plass til alle. Vi tar spesielle hensyn at det er mange på Hovseter med ulike behov, blant annet en del bevegelseshemmede. Det tenkte vi spesielt på da vi satte opp hyllene, sier hun.

– Vi håper jo at vi skal bli den nye lokalbutikken på Hovseter, at folk skal velge oss.

Butikksjefen forteller om stor interesse for å jobbe i butikken.

– Vi fikk utrolig mange søknader, rundt 350. Vi har ansatt dem vi trenger i første omgang, og så får vi se hvor stor omsetningen blir og om behovet blir større etter hvert, sier Christiansen.

En del av Hovseter-løftet

Selv om hun kommer fra Kolbotn og de siste årene har vært mest på Grúnerløkka, har hun fulgt med på debatten og sakene om den planlagte satsingen på Hovseter, som politikere diskuterer i disse dager.

– Jeg har lest om dette, og syns det er spennende med høre om. Jeg blir jo veldig interessert i å vite mer om dette nå, sier hun.

Og nettopp en ny dagligvarebutikk på Hovseter torg, må sies å være et fint første skritt på veien til mer liv og røre ved torget. Åpningstidene for den nye butikken blir fra klokken 7 til 23 på hverdagene, og fra 8 til 21 på lørdager. Og stor åpning altså torsdag 4. mai klokken 16.

LES OGSÅ:

– Hovseter må prioriteres

Nå er hun i klasse med Juster, Schønemann, Krohn, Egner og andre kulturpersonligheter

LES OGSÅ: Plutselig sto Rocko der igjen – tynn, men i live

Bevisførsel i tåkeheimen i ytre vest

Følg Akersposten.no på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse