Åpner festival med brass og bram

Espen Andresen og Anne Bjørnebye Vik, to sentrale personer når Frivilligfestivalen arrangeres lørdag 13. mai ved Røa kirke. Mer enn 35 organisasjoner og foreninger er med! Arkivfoto

Bor du i Bydel Vestre Aker og lurer på hva du skal gjøre i helgen? Da er det bare å krysse av Frivillighetsfestivalen i kalenderen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.05.2017 kl 15:43

Akersposten
Akersposten Media

RØA: Lørdag 13. mai fra klokken 11.00 er det klart for den store Frivillighetsfestivalen i Vestre Aker! Det er utenfor og i Røa Kirke det skjer.

Variert og spennende

Fra tidlig om morgenen vil mer enn 35 utstillere rigge opp sine stands i telt ute, mens sangkor og orkestre gjør seg klare inne i kirkerommet. Kunstnere henger opp bilder og foto i menighetssalen. Dette blir den største mønstringen av frivilligheten i Vestre Aker hittil, sier leder av Forum for Frivillighet i Vestre Aker, Espen Watne Andresen.

Røa Vel arrangerte den første festivalen i fjor og fikk det mest elendige været man kunne tenke seg, snø, sludd og regn med temperaturer nær null grader.

– Så det dårlige været har vi allerede lagt bak oss. Nå forventer vi bare sol og masse folk, sier Andresen til Akersposten.no.

– Viktig rolle

Forum for Frivillighet i Vestre Aker ble dannet etter den første festivalen.

– I fjor gjennomførte vi en undersøkelse blant lag og foreninger i bydelen. Der kommer det tydelig frem at det vi ønsker oss og trenger, er mer samarbeide. Både på tvers av organisasjonene og mellom oss og med næringslivet og kommunen. Forumet skal jobbe for å knytte disse kontaktene. Vi blir bindeleddet, kan du vel kanskje si, sier Andresen.

– Vi tror også at forumet har en viktig rolle å spille i et samarbeid med politikerne for å lage en frivillighetspolitikk i bydelen. Det er jo slik at bydelen vår er i ferd med å etablere en frivillighetspolitikk. Da er Forumet en partner som kan fremme felles syn på dette fra frivillighetens side.

Starter med opptog over Røa

Han oppfordrer til å komme lørdag 13. mai og oppleve Frivillighetsfestivalen. Her vil du finne idrettslag, historielag, hagelag, modellfly klubb, den nye Nærmiljøhagen ved Voksen Kirke, sangkor, herlige flinke barn i Vestre Aker Strykeorkester og i Sørkedalen sangkor som vil underholde og spennende kunstnere som stille ut og mye annet.

– Her blir det bydelens mest originale lotteri, underholdning og leker for store og små. Og det beste av alt, sier Andresen. – Alt er gratis! Og for en åpning vil vil ha! Her vil brassband marsjere fra Røakrysset klokken 11 og opp til kirken – i spissen for arrangementskomiteen og selveste Oslo bys ordfører Marianne Borgen. Ordføreren besøkte oss også i fjor, og i år er det hun som står for den offisielle åpningen. Så kom og vær med – opplev alt som foregår i vår bydel!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse