«Alle har det til felles at de leverer mye lokal journalistikk på nett. Uten en krone i pressestøtte.»

Redaktør i Medier24.no Gard L. Michalsen. Foto: Medier24

Han mener at store mottakere av pressestøtte trenger et spark bak i digitaliseringen av avisene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.10.2017 kl 13:28

Akersposten
Akersposten Media

OSLO: Det varslede kuttet i pressestøtten går først og fremst utover avisene som får mest, og det har skapt reaksjoner. Nå har redaktør for medienettstedet Meder24.no, Gard Michalsen skrevet en kommentar på eget nettsted, hvor han spør: «Men denne harmen gjør dere kanskje litt blind?». Han retter spørsmålet til Dagsavisens redaktør og dennes frustrasjon over Kulturdepartementets forslag om kutt i pressestøtten til Dagsavisen.

Milliondryss over noen aviser

«Harmen skyldes altså at regjeringen har foreslått et kutt i pressestøtten på 25,7 millioner kroner. 7 av disse skal riktignok brukes i en ny ordning for innovasjon. De fleste lokalavisene skal visstnok også skjermes for kuttene, slik at det i all hovedsak vil ramme dem som får mest. Og det er ikke lite: I år får seks aviser alene hele 178 millioner kroner, mens 152 andre aviser deler på 135 millioner. Klassekampen får hele 40 millioner kroner i år. Vårt Land 39,2. Og Dagsavisen 35,» skriver Michalsen.

Fremhever Akersposten og andre lokalaviser i Oslo

Medier24-redaktøren angriper blant annet Dagsavisens digitale satsing, som han mener er blitt «mindre tydelig som lokalavis for Oslo».

Michalsen skriver:

«Bortsett fra enkelte sterke stemmer framstår merkevaren, særlig digitalt, ikke veldig sterk. Ja, akkurat nå fins det andre digitale prosjekter i Oslo som er minst like interessante og tydelige: Lokalavisene Akersposten og Nordre Aker Budstikke, for eksempel. Og ikke minst den enda litt bredere VårtOslo. Alle har det til felles at de leverer mye lokal journalistikk på nett. Uten en krone i pressestøtte.»

«Spørsmålet er derfor betimelig. Hvorfor skal disse tre få null, mens Dagsavisen får 35 millioner kroner? Forhåpentligvis kan den nye ordningen for innovasjon treffe nettopp slike prosjekter. I så fall er prioriteringen helt riktig. For mediemangfoldet og leserne.» skriver Michalsen.

Les hele kommentaren til Medier24-redaktøren her

Senere mandag har Dagsavisen-redaktør Lysholm svart Michalsen, et innlegg du kan lese her.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse