34 barnehagebarn i ytre vest fikk en opplevelse for livet

POPULÆRT: Barna i Turi Sletners barnehave fikk oppleve årets høydepunkt hittil, da disse små nøstene kom til verden. Alle foto av kyllinger: Turi Sletner

Det var mange små barneøyne som fulgte spent med da de hørte forsiktig kakking på innsiden av eggene.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.04.2017 kl 15:18

Akersposten
Akersposten Media

LILLEVANN: Like før påske var det flere små nebb som som banket på "døren" i Turi Sletners miljøvernbarnehave på Lillevann. Det var liv i alle eggene, som barna ventet spent på skulle klekke. Ut kom etter hvert 12 små nøster som de 34 barna fra ett til seks år kunne se, føle og ta vare på.

Lærer årsak og sammenheng

– Tema er vår, påske, påskebudskap, nytt liv og påskekyllinger. Barna har fulgt utviklingen fra befruktet egg til kylling, forteller styrer Turi Sletner til Osloby.

Gjennom sang, bøker, forming, samtaler om hane, høne, befruktning, egg og kylling, har barna fått se utviklingen fra egg til kylling.

– Samtidig har de spist kokt egg, speilegg, eggerøre og lært årsak og sammenheng på spiseegg og kyllingegg gjennom lek og lystbetonte aktiviteter, sier Sletner til Osloby.

Tar vare på miljøet

Miljøet og naturen har alltid vært aller viktigst for Sletner og barna i barnehagen, som ligger i skogkanten på Lillevann. Her er naturstien i og utenfor porten, og i alle år har Sletner lært barna hvordan man tar vare på miljøet rundt seg. Da barnehagen fylte 40 år, feiret Akersposten/dittoslo henne som styrer og barnehageier med en artikkel for tre år siden.

Se bildet større

ENTUSIASTEN: Turi Sletner er kjent for sin entusiasme for barn, natur og ivaretakelse av miljøet. Her i forbindelse med 40-års feiringen av barnehagen for tre år siden. Foto: privat

Omsorg og empati

Sletner kan fortelle at barna nesten ikke ville gå hjem, men ville leke og kose med kyllingene hele dagen. De blir vant til mennesker fra de klekkes og blir dermed tamme. I tråd med Sletners tankegang er kyllingene nå kommet til en gård utenfor Oslo, hvor de skal leve videre som frittgående høner.

Les også om nøstene som ble født for to år siden

– Alle blir rørt at nytt liv, også barn. Bybarn har ikke peiling på hvordan naturen henger sammen, så det er viktig for oss å involvere barna i hele prosessen. De må passe på at dyrene har det bra, at de har det rent og har friskt vann. Dermed lærer de også omsorg, empati og ansvarsfølelse. Får barn ansvar, stiger selvfølelsen ved mestring, sier Sletner til Osloby.

Les også:

Plutselig sto Rocko der igjen – tynn, men i live!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse