32.000 kunder på to førjulsdager

Senterleder Kine Refsdal melder om rekordbesløk i ukene før jul. Foto: Reidar Martinsen

Det er bitte lille julaften, men den virkelig største dagen på CC Vest. Kjøpesenteret, som er Norges største i omsetning pr. kvadratmeter, drar til med nye rekorder. På disse to siste dagene før jul har senteret 32.000 besøkende.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.12.2017 kl 11:02

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

Butikksjef Asle Sæther på Vinmonopolet er fornøyd med juleomsetningen på CC Vest.

LILLEAKER: Senterleder Kine Refsdal er strålende fornøyd med tingenes tilstand på kjøpesenteret, og sier til Akersposten:
– Vi har god omsetning sammenliknet med i fjor. Vi har en omsetningsøkning i ukene 48-50 på 2,1 prosent og det er vi veldig godt fornøyd med, sier Refsdal.

Totalt havner antall besøkende på ca. 2,3 millioner i 2017, hvilket er en liten nedgang i forhold til året før. Man antar at dette skyldes stengingen av Granfosstunnelen. Nå er det over, og alle sluser inn til CC Vest åpne. I tillegg er det også mulig at senteret på Fornebu fanger opp en del kunder.

– Hva handler folk i dag og i morgen?

– Det er jo siste innspurt nå, og det går mye i mat og blomster – og selvsagt de aller siste gavene.

Inne på Norges største Vinmonopol er det også svært hektisk før jul. Butikksjefen forteller at denne førjulsuken ender på rekordhøy omsetning. Asle Sæther forteller:

– Torsdag omsatte vi her for 2,5 millioner og solgte 11.000 liter. I dag fredag blir det nok enda mer, og vi antar at vi har over 3000 mennesker innom her, sier Sæther som legger til at han er veldig godt fornøyd med ombyggingen av polet som ble gjort i høst.

– Hva skjer på CC Vest i 2018?

– Det er flere endringer på gang. Noen gjøres allerede i første kvartal. Vi gjør en større endring for å få klesbutikken Tatler ned på hovedplanet. Tatler har allerede tjuvstartet med en liten butikk ved siden av Baker Hansen fra i høst. Butikken utvides også ved å bruke arealet til The Body Shop og Benetton. Benetton flytter over i lokalet til Riccovero og The Body Shop overtar lokalet til Arts & Crafts, forteller Kine Refsdal som ellers håper at senteret etter hvert kan få plass til flere serveringssteder.

– Ja, vi har jo planer om en utvidelse og da vil nettopp serveringssteder bli prioritert. Det er mange kjøpesentre som er bedre enn oss på akkurat det, men det vil det etterhvert bli en endring på. Det er nok en utvikling på gang her generelt. I England for eksempel er 20 prosent av senterarealet serveringssteder, mens hos oss er det cirka 5 prosent, forteller Kine Refsdal.

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse