20.000 flyttet fra Røa til Hovseter

Biene ble plutselig funnet ved Hovseterveien 46, der det ble et stort engasjement for å finne frem til hvor de kom fra. Det var ikke så vanskelig, da Akersposten hadde etterlyst dem en uke tidligere. Foto: Privat

Da birøkter Frøydis Esbjørnsen på Røa mistet hele 20.000 bier for en uke siden, etterlyste hun dem gjennom Akersposten. Det ga resultater.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.06.2017 kl 12:21

Akersposten
Akersposten Media

RØA/HOVSETER: I flere dager har Røa-kvinnen, som har tre bikuber i Kristian Auberts vei, savnet rundt 20.000 bier. Nærmere halvparten av bestanden i en av bikubene valgte brått å ta av, mens Esbjørnsen forbauset så på fra terrassen.

Hun var rask med å kontakte Akersposten for å varsle om at en bisverm var på avveie i området, og det tok ikke lang tid før tipsene begynte å komme inn. Blant annet hadde en leser sett en bisverm like nedenfor Frognerparken samme ettermiddag.

Vakker klase

Mandag begynte igjen telefonen til Esbjørnsen å gi lyd fra seg. Opptil flere Hovseter-beboere kunne melde om at en storm sverm med bier hadde slått seg ned rett ved blokken i Hovseterveien 46B.

(Saken fortsetter under bildet.)

Se bildet større

For en uke siden observerte Frøydis Esbjørnsen at tusenvis av bier tok av i samlet flokk fra bikuben i hagen hennes. Nå er de funnet igjen! Foto: Fredrik Eckhoff

– Vi fant en vakker klase med bier på Hovseter, sier en jublende Esbjørnsen på telefon til Akersposten.no. – Jeg er fryktelig glad for at vi har funnet dem igjen!

– Hvordan kan du vite sikkert at dette er bier fra din kube?

– Helt sikker kan man ikke være, men de er av samme rase, og de er antakelig mine, sier hun.

Den glade birøkteren fra Røa fikk hjelp fra en mer rutinert kollega til å samle dem sammen.

Hva nå?

– Hva skjer med dem nå? De kan vel ikke bare flytte inn igjen i bikuben der de rømte fra?

– Nei, dette er litt omstendelig. I min kube har de jo begynt å lage seg en ny dronning, sier hun og forteller at birøkterkollegaen hennes tok svermen med seg i en kasse, slik at de ikke får flydd i løpet av et døgn.

– Så introduserer han dem til en ny kube i et nytt samfunn. Så bytter han antakelig dronning, ettersom denne nok har gått ut på dato, sier birøkteren fra Røa.

Takker for hjelpen

Hun forteller at flere av Hovseter-beboerne hun snakket med mandag, hadde lest om biflukten på Akersposten.no og hadde funnet frem til nummeret hennes.

– Jeg er så glad for hjelpen og for tips og støtte. Tusen hjertelig takk! sier hun til alle som har gjort en innsats for å finne biene hennes.

LES OGSÅ: 20.000 rømte hjemmefra

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse