2,9 millioner ble til 515 000

GRUNN TIL Å VÆRE GLAD? Lilleaker Musikkfestival med Harald Nesset i spissen fikk i hvert fall den største delen av potten. Arkivfoto

Lilleaker Musikkfestival ble en av vinnerne da bydelsutvalget i Bydel Ullern vedtok «Tilskudd til kultur og idrettstiltak 2017».

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.06.2017 kl 16:46

Akersposten
Akersposten Media

ULLERN: Det var mange om beinet da søknader til støtte for ulike tiltak ble sendt inn til Bydel Ullern. Søknader til nesten 2,9 millioner kom inn til bydelen og så var det opp til politikerne å vurdere hvem som skulle få midler av en pott på opprinnelig 600 000 kroner.

Sliter tungt

«Musikkgeneralen» for Lilleaker Musikkfestival, Harald Nesset, møtte opp i Åpen halvtime under siste møte i bydelsutvalget. Støtte til festivalen, som avholdes 10. juni, var forhåndsinnstilt med 40 000 kroner etter søknad om støtte med 90 000 kroner. Nesset ba bydelsutvalget om å øke dette beløpet. Han la ikke skjul på at musikkfestivalen sliter tungt med økonomien fra år til år, selv om all arbeidsinnsats fra arrangørens side var basert på frivillighet.

Se bildet større

GRAV DYPT: Det var oppfordringen fra Harald Nesset under møtet i bydelsutvalget. Foto: Vidar Bakken

Gratis tilbud til alle

- Vi har 10-årsjubileum i år. Selv om vi får noe sponsorstøtte så er det vanskelig å få midler fra næringslivet. Vi ønsker fortsatt at Lilleaker Musikkfestival skal være et tilbud til alle, som er siktet inn mot barn, voksne og familier. Det er gratis pølser og brus til barna og på scenen står barn og ungdom fra bydelen med alt fra barneforestillinger, barnekor, strykeorkester og skolekorps til band og ulike musikkinnslag fra Oslo kulturskole på Stoppestedet og Lilleaker musikkollektiv. Ingen trenger å betale noe for å komme inn og alle på scenen har en tilknytning til bydelen, sa Nesset.

Delvis bønnhørt

Han viste til at mellom 800 og 900 kommer for høre og se arrangementet.

- På kvelden har vi voksenarrangement med mange artister og band som skaper stemning. Vi vil at dette skal være en flott og verdig festival for alle. Dette er en viktig arena for kulturlivet i Oslo vest. Grav dypt hvis dere har mulighet, sa Nesset.

Han ble delvis bønnhørt da bydelsutvalget økte tilskuddet fra 40 til 50 000 kroner.

Les også: Største musikkfestival i Oslo vest

En rekke tiltak

«Årets medmenneske», leder av Ullern frivilligsentral Esther Marie Lier, ba også om mer støtte til arrangementet Frivilligdagen, som ble avholdt på CCvest 20. mai. Hun fikk også økt sin andel fra 40 til 50 000 kroner. Behovet var ifølge Lier mye større og søknaden var på 150 000 kroner.

Les også: Nå er hun "Årets medmenneske"

En rekke tiltak fikk støtte fra bydelen, mange riktignok langt under søknadsbeløpene. Flere korps ble tilgodesett. Høyeste beløp ble tildelt Bestum skoles musikkorps med 40 000 kroner. Smestadkoret fikk for øvrig 29 000 kroner til integreringsarbeid. Idretten fikk også sitt, hvor blant andre Ullern bandy fikk 37 500 kroner til ulike formål og Ullern tennisklubb fikk 24 000 kroner.


Se hele listen
for tildeling i protokoll fra møtet i bydelsutvalget.

85 000 kroner av tilskuddspotten ble overført til budsjettpost for miljø og kultur. Noen av søknadene til kultur og idrett vil bli vurdert under denne posten. Blant disse er Ullern fotballs søknad om 60 000 kroner for treningstilbud til 20 spillere fra hjem med svak/dårlig økonomi.

Les også:

Slutt for "Oslos beste" etter 47 år

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse