«Vil medføre konstant mørke leiligheter for utrolig mange mennesker»

I bakkant av byggetomten i Silurveien 8 ligger Ullern allé 125, som snart får åtte etasjer som nabo.

"Når Silurveien 8 bygges opp på nytt, denne gang med 8 etasjer, vil dette medføre konstant mørke leiligheter for utrolig mange mennesker," skriver Jeanette Ajer.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.06.2017 kl 15:07

Akersposten
Akersposten Media

Kjære Oslo Byråd

Jeg inviterer dere til å besøke meg i min leilighet i Ullern allé 125, slik at dere kan får se hva denne byfortetningen medfører for oss «vanlige» Oslo-boere.

Vi er ganske alminnelige mennesker som bor i helt alminnelige leiligheter i alminnelige blokker.

Jeg, enfoldige menneske, trodde at man med byfortetning mente å skape boliger for hvermansen, altså gjøre noe med bolignøden. MEN det kan umulig forholde seg slik i dette tilfelle.

Når Silurveien 8 bygges opp på nytt, denne gang med 8 etasjer, vil dette medføre konstant mørke leiligheter for utrolig mange mennesker. Vår blokk vil bli dekket, i hele sin lengde, av det nye bygget.

De som ikke har gjennomgående leiligheter mister nå sin eneste lyskilde.

I denne konkrete byggesaken har Byrådet tatt kommandoen og overkjørt Plan- og Bygg. Dispensasjonene er underlige og mange, alle er likevel godkjent, noen i et hurtigtempo.

Bygget skulle opprinnelig være på 6 etasjer, som er normalt i vårt område, men her skal det altså være 8 etasjer. Og ikke nok med det, 8. etasje består av et felles terrasseområde med griller og annet «nødvendig» tilbehør. Er det en menneskerett å ha takterrasse, som er med på å skape mørke for allerede eksisterende boliger? I denne blokken er det stappet inn «luxus» overalt, og det er ikke for hvermansen vel?

Bystyret i Oslo er valgt inn for å ivareta og fremme innbyggernes interesser. Det å tillate ødeleggelse av mange fint fungerende områder og bomiljøer i Oslo, er det å fremme innbyggernes interesser?

Det er ingen menneskerett å bo i Norges hovedstad.

Er ikke de gode, etablerte bomiljøene noe å ta vare på? Ønsker dere virkelig å bygge slum?

Mesteparten av femti- og sekstitallet gikk med til bygge på en måte som ga folk bedre bomiljø med bedre plass og bedre lysforhold. Hverke mennesker eller natur vokser og trives uten lys!

Kan Byrådet dokumentere at det blir mindre utslipp og transport ved å stue folk oppå hverandre?

Hva med isolasjonen som oppstår i disse «rugekassene»? Har dere lagt opp til et system som kan ta imot alle dem som ikke takler en slik tilværelse som dere legger opp til nå?

Dere er hjertelig velkommen til en mørk opplevelse.

Vennlig hilsen
Jeanette Ajer

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse