ANNONSE
Annonse

«Velgerfrieri på grensen til det desperate»

Ilustrasjonsfoto

"Fortetting er ikke populær politikk, men det er nødvendig for å løse boligmangelen i Oslo," skriver Jonas Aasen Dybdahl og Sigrid Moland i Vestre Aker-Ullern AUF.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 13.07.2017 kl 09:35

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Johan Hertzberg og Andreas Brännström fra Fpu skrev 10.7. 2017 i Akersposten krass kritikk til fortetting og byrådet i Oslo.

Hertzberg og Brännström referer flittig til at byrådet i Oslo vil bygge så mange blokker som overhodet mulig. Disse flittige setningene gir et inntrykk av desperat frieri til vestkantvelgerne frem mot stortingsvalg. I innlegget gir Hertzberg og Brännström et bilde av et byråd som ønsker å ”rasere” Oslo og bygge blokker overalt.

Med skarp retorikk og et henholdsvis fanatisk syn på fortetting, tror FPUerne at fortetting ikke har noe effekt på boligmarkedet i Oslo. Fortetting er ikke populær politikk, men det er nødvendig for å løse boligmangelen i Oslo. I likhet med at klimatiltak hjelper for å få bedre klima, hjelper også en varsom boligfortetting med at vanlige ungdommer, som Hertzberg, Brännström og meg, får en sjans til å komme inn på boligmarkedet i verdens beste by.

I 2016 gikk boligprisene kraftig opp. Nå derimot, ser man at boligprisene synker. Dette viser at en varsom fortetting hjelper for at unge kommer inn i markedet. Det har vi dagens byråd å takke for, og ikke Fremskrittspartiet.

Og nei, det er ingen menneskerettighet å bo i Oslo, som det kommer frem i innlegget. Men om boligprisene stiger som et resultat av for få boliger, får vi en delt by med større forskjeller. Oslo skal ikke være et sted bare for de rikeste. Jeg vil bo en by som er inkluderende for både unge og” folk flest”, ikke en by som de færreste har råd til å bo i.

FPUerne nevner også boligparadokset. Det store paradokset er jo faktisk at Fremskrittspartiet står for en ”enklere hverdag for folk flest”, og Arbeiderpartiet er garantisten for at ”folk flest” skal komme inn på boligmarkedet, ikke Fremskrittspartiet.

Jonas Aasen Dybdahl
[/b]Leder for Vestre Aker-Ullern AUF

Sigrid Moland
Styremedlem, Vestre Aker-Ullern AUF

LES OGSÅ: "Uakseptabel rasering"

Tingstuåsen er reddet

Følg Akersposten.no på Facebook

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse