«Ufint av Ap om eiendomsskatt»

"Angrep er det beste forsvar, for noen, Hanne Løfsnes. La oss heller diskutere eiendomsskatten uten personangrep," skriver Venstres Terje Bjøro.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.03.2017 kl 09:30

Akersposten
Akersposten Media

Arbeiderpartiets vara i BU Vestre Aker opptrer ufint når hun i et innlegg om den omstridte eiendomsskatten angriper BU-leder Lars Asbjørn Hanssen fra Høyre og insinuerer at han har manglende kompetanse i økonomistyring, raljerer over hans kritikk av den usosiale eiendomsskatten og henviser til Høyre-lederens «skyld» i bydelens dårlige økonomi. Angrep er det beste forsvar, for noen, Hanne Løfsnes. La oss heller diskutere eiendomsskatten uten personangrep.

Både du og jeg, Hanne, er privilegerte med god familieøkonomi. Vi klarer helt fint å betale eiendomsskatten. Den gir Oslo betydelige inntekter. Ullern og Vestre Aker bidrar med et betydelig beløp, mye mer enn andre bydeler. For våre hus og leiligheter har høy salgsverdi. En venn av meg med hus og have på Teisen slipper eiendomsskatten, mens jeg betaler selv om mitt hus er mindre.

Jeg gråter ikke av den grunn. Men mitt parti, Venstre, går imot en skatt som ikke har evnerelasjon, ikke er i henhold til skatteyderens økonomi. I en vei på Røa bor en enke med lav pensjon, cirka 250.000 per år, huset er fra de skrinne 50-årene, ett mål, bygget slik at det ikke gir utleiemuligheter. Naboen, et ektepar med solide inntekter, samlet 3 mill per år, får samme skatt. 20 tusen per år blir skatten for enken og for ekteparet. Enken gråter. Hun må skjære ned på matbudsjettet sitt. Er dette rimelig? Bør hun tvinges til å selge huset og kjøpe en leilighet utenfor Oslo?

For øvrig, Hanne Løfsnes, må jeg gjennom mange år i politikk og samfunnsstyre si at vi nok har midler i byen til å ivareta de fleste behov. Men vi sløser mye med penger, tungdrevet byråkrati, ineffektivitet, prosjekter og konsulenter og luksusbygg til både skole og museer. Penger brukes over en lav sko. Nøysomhet i offentlig sektor ser ut til å være glemt.

La oss enes iallfall om å yde efter evne, at vi bidrar til fellesskapet så godt vi kan. Men vær forsiktig med i innføre den gamle tids «koppskatt».

Terje Bjøro
Nestleder Vestre Aker bydelsutvalg og gruppeleder for Venstre

LES OGSÅ: "Mye vil ha mer?"

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse