«Uakseptabel rasering»

Illustrasjonsfoto

"Byrådet med Arbeiderpartiet i spissen går bak ryggen på Oslos befolkning for å gjennomføre upopulære tiltak som fortetting," skriver Andreas Brännström og Johan Hertzberg i Oslo FpU.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.07.2017 kl 10:43

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

Johan Hertzberg

Se bildet større

Andreas Brännström

Byrådet ønsker å bygge flest mulig blokker på Ullern, Vestre Aker og Nordre Aker. Det er en uakseptabel rasering av bydelene. Frp sier nei til fortetting.

Flere har den siste tiden fått høre at nabolaget deres skal fortettes. Langt flere har ikke vært klar over planene om fortetting før byrådet bestemte det. Dette viser at byrådet med Arbeiderpartiet i spissen går bak ryggen på Oslos befolkning for å gjennomføre upopulære tiltak som fortetting. Til og med bydelsutvalgene ble overkjørt i prosessen.

Oslo Frp ønsker å stanse byrådets planer om fortetting før det er for sent.

Først og fremst fordi det ødelegger Oslos særpreg. I dag har vi flotte, grønne områder som bidrar til å skape Europas fineste hovedstad. Byrådet ønsker å erstatte disse områdene med blokker.

Planene må også stanses fordi fortetting er totalt unødvendig.

Det går helt fint an å pendle til Oslo fra nabofylkene. Det er ingen menneskerett å bo i Oslo. Oslo Frp ønsker heller å gjøre det billigere og raskere å pendle, samt bygge litt tettere og høyere i allerede fortettede områder. Slik beholder vi mangfoldet av områder i Oslo samtidig som vi bygger flere boliger.

Det handler om å beskytte Oslo samtidig som vi legger til rette for moderat vekst av innbyggere. Målet til dagens byråd, derimot, er å få flest mulig mennesker inn til Oslo. Når dette innebærer å forandre Oslo til det ugjenkjennelige og å ødelegge nabolag må vi sette foten ned.

Byrådsparadokset

Det er paradoksalt at det skal bygges blokker samtidig som det er blitt enklere å få seg bolig i Oslo enn tidligere.

Det er særlig positivt for unge at regjeringens politikk for å motvirke boligspekulanter fungerer. Regjeringen har også redusert krav og reguleringer, noe som gjør boliger opptil 400.000 kroner billigere. Det gjør det enklere å komme inn på boligmarkedet. Det som derimot ikke er positivt er at Arbeiderpartiet fortsetter med planene om å bygge blokker.

Den gode nyheten er at vi kan minimere Arbeiderpartiets innflytelse allerede fra høsten av. Det gjør man ved å stemme Fremskrittspartiet.

Andreas Brännström
Fylkesformann, Oslo FpU

Johan Hertzberg
1. nestformann, Oslo FpU

Byrådet snur – Tingstuveien-boliger reddet

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse