«Oslo trenger utbygging»

Smestad trenger utbygging, mener Jonas Aasen Dybdahl i Vestre Aker-Ullern AUF. Foto: Fredrik Eckhoff

Husebye kvier seg også for å satse på at Smestad skal være et boligområde for alle, og ikke for de få, skriver Jonas Aasen Dybdahl i Vestre Aker-Ullern AUF.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.04.2017 kl 16:14

Akersposten
Akersposten Media

I kjølvannet av leserinnlegget mitt, den 17 april, kom også formann for Unge Høyre i Vestre Aker, Oscar Husebye og nestformann i Oslo FpU, Ola Berg Edseth, kjapt på banen.

Formannen i Vestre Aker Unge Høyre kommer med store ord som «massiv fortetting». Arbeiderpartiet ønsker en profesjonell og faktabasert mulighetsstudie. Husebye kvier seg også for å satse på at Smestad skal være et boligområde for alle, og ikke for de få. For Oslo vokser, men noe lavere enn i fjorårets framskrivning. Per 1.1.2016 hadde Oslo 658 390 personer, mens i 2040 viser framskrivningen omtrent 890 000 innbyggere. Befolkningen forventes med andre ord å øke med 35 prosent fram til 2040, med sterkest vekst de første årene. Det er tydelig at Oslo trenger utbygging, samtidig som de borgerlige partiene og Husebye fra Unge Høyre lukker øyene på Smestad.

Formannen i Vestre Aker Unge Høyre ser bort fra at eiendomsskatten er en sosial skatt. Boligen skal ha en markedsverdi på 5 millioner kroner for å bli ilagt eiendomsskatt. Dette er en sosial skatt som sikrer at unge skal få bolig ettersom de færreste førstegangskjøperne kjøper en bolig over 5 millioner, i så fall vil eiendomsskatten være minimal. Men denne sosiale skatten er også en garanti på at Oslos innbyggere skal få seg barnehageplass. I tillegg til at jeg skal skaffe meg bolig en dag, skal jeg også kanskje få barn. Da hjelper det lite når Husebyes moderparti, Høyre, satt i byråd i 18 år med den høyeste barnehagekøen i Norge. Mot forventing tok Arbeiderpartiet grep i byråd, og i dag har vi en barnehagedekning som aldri før.

FpU og Ola Berg Edseth slår også hardt angående Boligbygg. Da ser FpU og Edseth bort i fra at Boligbygg Oslo KF kjøpte i 2016 0,78 % av det totale antall brukte enkeltboliger som ble omsatt i Oslo. Disse boligene brukes til å skaffe husrom til de som ikke har mulighet til å skaffe sin egen bolig. Edseth og FpU burde gå i seg selv og se realiteten: dette løser problemer for de svakeste i samfunnet.

Jonas Aasen Dybdahl
Leder, Vestre Aker-Ullern AUF

LES OGSÅ: "Boligmarkedet blir et nåløye få unge kommer gjennom"

"Regjeringen bremser boligprisveksten"

"Boligbygg på budrunder med lommene fulle av skattepenger"

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse