ANNONSE
Annonse

«Kan bli Røas hyggeligste møteplass»

Debatten går høyt om hva Skanska bør få lov til å bygge på tomten ved Røa-krysset. Foto: Google maps

«Dette er en klassisk taktikk fra en utbygger,» skriver Svein Solhjell i Fortidsminneforeningen Oslo og Akershus.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 30.04.2018 kl 09:52

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

På vellets årsmøte nylig fremsto representanten for Skanska som samarbeidsvillig og positiv. Deres opprinnelige plan om et 12 etasjers hus på hjørnet, i stedet for det bevaringsregulerte, gule huset, var visst redusert til 8 etasjer under et tidligere informasjonsmøte. Nå er Skanska kommet til at det gule huset skal få stå. Du verden, så positivt!

Men dette er en klassisk taktikk fra en utbygger. Man starter med et horribelt forslag og reduserer det så til noe mindre voldsomt for at naboer og andre skal føle at man i alle fall slipper det verste. Så godtas det som kanskje har vært utbyggerens plan helt fra begynnelsen.

Arkitekten skrev nylig til PBE at Skanska ønsker å «gi noe tilbake til Røa». Det er en god idé. I stedet for å søke om riving av de to eldste bygningene på det Skanska kaller «en tomt», kan disse husene sammen med et gule huset og uteområdene rundt, pusses opp og stelles med. Dette vil kunne bli Røas hyggeligste møteplass og med en tydelig forankring i Røas historie som et knutepunkt. Det er bygget mye og mer skal bygges på og ved Røa. Noe av det gamle må få stå igjen.

Svein Solhjell

Styreleder, Fortidsminneforeningen Oslo og Akershus

LES OGSÅ: Skanska gir opp å rive Røa-hus

"Hvem eier Røa?"

"Det er bare å rive"

- Jeg kommer aldri til å selge

"Det var en elefant i rommet"

Følg Akersposten på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse