ANNONSE
Annonse

Høyre styrker Osloskolen

Smestad skole. Foto: Fredrik Eckhoff

At Tellevik Dahl selv med større økonomisk handlingsrom enn noen gang tidligere velger å kutte i Osloskolen, er både uforståelig og visjonsløst, skriver Oslo Høyres fraksjonsleder for utdanning, Saida Begum som svar på et innlegg fra byråd Tone Tellevik Dahl i forrige uke.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 28.11.2016 kl 13:17

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Vestre Aker og Ullern vil få over 1500 flere elever de neste ti årene, og befolkningsveksten må møtes offensivt, skrev skolebyråd Tone Tellevik Dahl 24.11.

Saida Begum (H)


Hvorfor velger Ap-byrådet da å kutte budsjettet til Osloskolen med 48,9 mill. kroner i sitt budsjettforslag for 2017, og legger opp samlede skolekutt på en halv milliard kroner i langtidsbudsjettet for perioden 2017-2020? Byrådet velger også å avvikle en kommunal styrkingstime i 5.–7. trinn. Disse kuttene i elevenes undervisningstilbud omtaler Tellevik Dahl som offensiv skolepolitikk. Det sier dessverre noe om byrådets ambisjoner for Osloskolen.

LES OGSÅ: Skoleplasser i vest fullfinansieres

For Høyre er Osloskolen den aller viktigste prioriteten i årene som kommer, og derfor bevilger vi 61,4 millioner kroner mer til Osloskolen i vårt budsjettalternativ for 2017. Mens Ap-byrådet i sitt budsjettforslag for 2017 foreslo 95 % elevtallskompensasjon i grunnskolen og 85 % i videregående opplæring, så valgte Høyre å fullfinansiere alle skoleplasser 100 % både i grunnskolen og i videregående opplæring allerede fra 2017 i vårt budsjettalternativ.

Høyre viderefører suksessoppskriften til Osloskolen ved å sette inn mer undervisningstid til elevene, og ved å styrke undervisningstilbudet i grunnleggende ferdigheter i basisfagene matte, norsk og engelsk. Samtidig setter Høyre inn tiltak der Osloskolen har utfordringer, for eksempel på yrkesfag hvor frafallet er størst og til styrking av rådgivningstjenesten for å sikre at elevene tar gode utdanningsvalg. Med Høyres alternative budsjett blir det mer penger til læring.

Oslo kommune får 955 millioner mer i året av den borgerlige regjeringen. I regjeringens forslag til statsbudsjett for 2017 har Høyre foreslått å gi Oslo 36,5 millioner kroner for å intensivere arbeidet med tidlig opplæring i skolen. I tillegg får Osloskolen 85 nye lærere som et resultat av den borgerlige regjeringens bevilgninger. Der hvor Høyres skolebyråder hele tiden kjempet i motbakke mot den rødgrønne regjeringen, får Ap-byrådet i stedet god drahjelp av en borgerlig regjering.

Byrådet har også økt sine inntekter ved å legge opp til en stadig høyere skattelegging av folk gjennom eiendomsskatt i sitt budsjett, men det kommer ikke Osloskolen til gode. At Tellevik Dahl selv med større økonomisk handlingsrom enn noen gang tidligere velger å kutte i Osloskolen, er både uforståelig og visjonsløst.

Når byrådet nå velger å demontere Osloskolen ved å gå bort fra satsingen på grunnleggende ferdigheter i basisfag og kutte i elevenes undervisningstid, så vil det særlig ramme de svakeste elevene. Det er et stort skritt i feil retning. En god skole er helt avgjørende for å ruste elevene og Oslo for fremtiden. Derfor vil Høyre alltid prioritere skole.

Saida Begum
Fraksjonsleder for utdanning, Oslo Høyre

LES OGSÅ: Skoleplasser i vest fullfinansieres

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse