Hjelp flyktninger med boliger

FOTO: Aksjon Hjerterom

Det er stort behov for boliger til flyktninger, også i Vestre Aker. Meld deg på FINN Hjerterom oppfordres i leserinnlegget.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.03.2016 kl 10:21

Akersposten
Akersposten Media

Har du en hybel eller leilighet å leie ut til nye landsmenn som skal bosettes i bydelen?

Bydel Vestre Aker greide i fjor kun å bosette halvparten av de flyktningene som har fått opphold og skulle fått bolig hos oss. Kvoten vår i fjor var på 61 og vi klarte bare å finne bostad til 31. I år er kvoten på 75 mennesker. Vi er nesten 48.000 som bor i Vestre Aker bydel, så dette burde vi greie. Jo fortere vi kan få folk bosatt og ut i arbeid jo lettere vil de kunne bli integrert i det norske samfunnet. De som ikke blir bosatt må fortsette å bo på mottaket der de har bodd mens søknaden var til behandling.

Problemet for bydelsadministrasjonen er å finne egnede boliger. Det jobbes godt og hardt med dette, men vår bydel disponerer relativt få kommunale boliger og alternativene er dyre.

Vi har mye å tilby våre nye landsmenn i vår bydel – og vi tror mange av oss ønsker å bidra til integrering, så raskt og så godt som mulig. Da er bolig det aller første som må på plass. Så hvis du har en hybel eller leilighet som du kan tenke deg å tilby - så meld deg! Du kan legge ut boligen din på hjerterom-siden på finn.no, som er et samarbeid mellom FINN.no og Røde Kors. Eller kanskje vår nye lokalavis ønsker å formidle boliger?

Det hadde vært veldig fint å høre om noen som har valgt å leie ut til flyktninger – vi trenger de gode eksemplene og noen som går foran.

La oss vise at vi har hjerterom i Vestre Aker!

Peter Hausken og Anne Karin Lindahl
Representanter for Arbeiderpartiet i Bydelsutvalget

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse