Historielag i vest i ufred?

Hvilket historielag dekker Røa nå? spør Helge Falkenberg. Både Vestre Aker og Ullern historielag? Foto: Fredrik Eckhoff

Har vi nå to historielag som dekker Røa? Helge Falkenberg stiller spørsmål om det nå er ufred mellom historielagene i Oslo vest.

Tekst:

Publisert:

Akersposten
Akersposten Media

Jeg er medlem av Ullern Historielag, «Historisk forening for Bygdøy, Ullern, Røa og Sørkedalen», fordi laget tar seg av og formidler lokalhistorie for området der jeg bor.

Se bildet større

Helge Falkenberg fra Huseby, medlem av Ullern historielag

Laget har fot i to bydeler og skrever over én bydel som den har navnet fra. Og det kan vel være greit for et historielag?

I nabolaget har man hatt Vinderen Historielag. Jeg har tenkt tanken om de to historielagene burde justere sine grenser ut fra vennskapelige tilnærminger med sikte på ett historielag for Bydel Vestre Aker. For min del har det vært med tanken. Hvorfor så Sannersk kommunesammenslåingsmessig? Eller kanskje, likevel?

Siste nummer av Langt Vest i Aker, medlemsblad for Ullern Historielag (nr. 57 mai 2016) gir bud om ufred vest i Aker: «…Vinderen Historielag synes å ville gjøre seg gjeldende også i den tidligere bydel Røa og skifte navn til Vestre Aker Historielag. Det må ikke være tvil om at vårt historielag (Ullern Historielag) er laget for Røa. Derfor foreslås at også Ullern Historielag skifte navn. Det nye kan bli Ullern, Røa og Bygdøy historielag. Et navneskifte kan bare vedtas på en generalforsamling, varslet i god tid, men forsamlingen (årsmøtet 2016, min kommentar) vedtok at styret kunne benytte det nye navnet i praksis inntil formelt vedtak gjøres.»

Langt Vest i Aker nr. 57 framstår som medlemsblad for Ullern, Røa og Bygdøy Historielag, Lokalhistorisk forening for gamle Ullern sogn i Aker.

Med distriktene stokket om og Sørkedalen fjernet som nedslagsfelt. Overlatt til Vestre Aker Historielag? Som på sin hjemmeside kan fortelle om sitt nye navn vedtatt på årsmøtet 11. april. Og at «Vestre Aker historielag dekker bydel Vestre Aker, fra Frøen til Frognerseteren» uten retning øst- og vestover.

For et par år siden var det hilsningstale fra Vinderen Historielag på et jubileumsarrangement i Ullern Historielag.

Helge Falkenberg
Huseby

LES OGSÅ: – Historie skjer hver eneste dag

– Er Røa Vel livsviktig? – Ja, selvfølgelig!

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse