"Derfor er jeg en evig takknemlig muslim"

Akil Saleem fra Hovseter, medisinstudent som kom til Norge som 10-åring i 1998. Han forteller om en vellykket integrering og takker Norge i dette innlegget. Foto: Privat

Hovseter-mannen Akil Saleem (26) kom til Norge med familien som 10-åring, sulten, redd og på flukt. Han takker Norge for god integrering. Nå håper han å kunne gi noe tilbake til samfunnet – og han er allerede godt i gang.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.07.2016 kl 11:05

Akersposten
Akersposten Media

Livet mitt har ikke vært en dans på roser. En gang var jeg flyktning, og jeg husker mange detaljer. Som flyktning hadde jeg og familien min det tungt. Jeg er opprinnelig fra Irak og kom til Norge som flyktning i en alder av 10 år, i 1998 sammen med familien. Vi måtte forlate Irak for godt.

Vi kom sultne og redde til Norge, alt vi eide var tre sekker med klær. Vi måtte starte et nytt liv i Norge. Jeg og familien min ble godt tatt imot på asylmottaket. Norge tok imot oss med åpne armer, med god hjelp fra det norske folk var det mulig å bygge opp et nytt liv her i landet. Derfor elsker jeg Norge så høyt.

Vi ble så godt integrert, og jeg håper at vi har klart å gi noe tilbake til samfunnet ved å jobbe, ved å engasjere oss og ved å bidra i hverdagen på samme måte som de etnisk norske borgere. Personlig har jeg hatt deltids-, heltids- og sommerjobb ved siden av studiene fra jeg var 13 år. Har også jobbet frivillig i noen år med forskjellige ting i Norge. I sommer skal jeg på utenlandsfrivillig jobb på et sykehus i Afrika. Jeg gleder meg veldig til å reise til Ghana, vil gjerne lære mer om afrikanske kulturen. Jeg skal nemlig reise med organisasjonen GoXplore. Organisasjonen har flinke program-coordinatorer som hjelper deg med alt før avreise. For mer info sjekk: www.goxplore.no

Når jeg er ute og reiser så er jeg en representant for landet mitt, Norge. Det har jeg alltid vært når jeg har reist til utlandet. Det kommer jeg til å være i forbindelse med sommerferien også, når jeg skal jobbe frivillig i Ghana. Jeg skal forsøke å gi et godt og representativt inntrykk av det landet jeg kommer fra, nettopp Norge.

Jeg er en stolt muslim og gjør alt for å bevare Norge. Nordmenn ga oss håp og masse hjelp. Foreldrene mine pleide å si at vi må lære norsk så fort som mulig, for å kunne tilpasse oss. Mine foreldre betyr alt for meg, til tross for absolutt alle mine utfordringer og tunge perioder, har mine foreldre alltid vært der. Jeg fikk super oppdragelse av foreldrene mine. Jeg vil også nevne at jeg har to brødre, han ene er også medisinstudent, og han andre ble ferdig utdannet lege for en uke siden. Vi elsker å hjelpe andre mennesker, uansett bakgrunn.

Vi håper alle mennesker kan leve i fred og harmoni med hverandre. Flyktninger er ressurser og medmennesker, og ikke en byrde. Takker så inderlig norske myndigheter og folk for all god hjelp og støtte. Å forklare den takknemligheten man føler når noen gjør noe så stort som å redde livet ditt, er vanskelig. Det finnes ikke ord som dekker følelsen. 

Ha en fin ferie alle sammen! Og god sommer!

Akil Saleem
Hovseter

LES OGSÅ:

Susanne overrasket av trapp på Røa, knuste albuene

Ønsker du å motta Akerspostens ukentlige nyhetsbrev på epost? Meld deg på her!

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse