DEBATT: Ja til t-bane til Tryvann!

TIL TOPPS: Camilla Wilhelmsen vil ha T-banen helt frem til Tryvann. Foto: Vidar Bakken

Nestleder i rådhusets byutviklingskomite, Camilla Wilhelmsen (Frp), mener nye forutsetninger skaper nye behov.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.12.2016 kl 11:54

Akersposten
Akersposten Media

Jan M. Fredriksen har debattinnlegg i Akersposten 6. og 16.12 hvor han tar sterkt til motmæle mot forslaget fra Vestre Aker FrP og meg om å utrede mulighetene for en forlengelse av Holmenkollbanen fra Frognerseteren til Tryvann. I motsetning til Fredriksen mener jeg det vil være en berikelse både for Oslofolk og tilreisende å forlenge banen til Tryvann og samtidig få vurdert et nytt Tryvannstårn.

Les saken det startet med: Neste stasjon: Tryvann

I sitt første debattinnlegg skriver Fredriksen at FrP og jeg ikke kan ha kjent til begrunnelsene for det T-bane/buss-opplegget som er valgt. Til det er å si at jeg besitter kunnskapen, og har kommet til motsatt konklusjon av Fredriksen. Siden saken om videreføring av banen frem til Tryvann sist ble behandlet i bystyret i 2008, har Oslo hatt en enorm befolkningsvekst. Behovet for tilgang til friluftsliv og naturopplevelser har økt betydelig, og det er viktig å tilrettelegge bedre for bruk av marka og anleggene i Holmenkollen. Fredriksen har nok helt rett i at en slik baneforlengelse aldri vil kunne begrunnes ut fra et rent transportøkonomisk perspektiv, men dersom man vurderer prosjektet ut i fra perspektiver som folkehelse, friluftsliv, miljøvern, sikkerhet, næring og turisme, se da kan det være lønnsomt.

Jeg vil påstå at det er mange gode argumenter for å reise et nytt Tryvannstårn. Tårnet har etter min mening ikke mistet sin verdi som turistmål etter at Holmenkollbakken ble bygget med utsiktsplattform. Akkurat slik vi har fornyet Holmenkollbakken, bør vi også kunne fornye tårnet, men her gå i samarbeid med private interesser slik at det gamle tårnet rives og vi kan reise en virkelig ny stor attraksjon for hele Oslo, og kanskje med en roterende restaurant på toppen! Jeg ønsker ikke et spøkelsestårn på Tryvann som skattebetalerne til evig tid skal bekoste vedlikeholdet av. Det potensialet som Oslo som by besitter i form av et mulig nytt Tryvannstårn er formidabelt, og det potensialet som alle våre innbyggere kan få ved en direktelinje opp til Tryvann, er etter min mening udiskutabelt.

Camilla Wilhelmsen
Nestleder i byutviklingskomiteen (FrP)
Oslo bystyre

Følg debatten her:

DEBATT 1: Forlengelse av Frognerseterbanen til Tryvann stadion er et dødfødt prosjekt


DEBATT 2: T-bane til Tryvann og nytt Tryvannstårn

DEBATT 3: Frp klarer ikke å vekke liv i den dødfødte forlengelsen av Frognerseterbanen

Les også:

Lover bedring, men ikke for papp i denne omgang

– Vi vil bare ha søppelet tømt

Teppebombing av småhusområder i Oslo vest

Du følger vel Akersposten.no på Facebook? Hvis ikke, gjør det her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse