Camilla Wilhelmsen (Frp): Høyre og Venstre - velkommen etter

Camilla Wilhemsen på Smestad i april, etter å ha lagt frem forslaget om konsekvensutredning av bymessig fortetting av Smestad. Foto: Vidar Bakken

Camilla Wilhelmsen skriver at hun er glad for at Høyre og Venstre nå avlyser blokksjokk på Smestad og nedre Grefsen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.05.2017 kl 15:30

Akersposten
Akersposten Media

Vi har nylig kunnet lese at Høyre og Venstre snur og avlyser blokksjokk på nedre Grefsen og Smestad. Hadde det blitt som disse partier foreslo i forrige kommuneplan, ville det ha blitt like tett og høyt her tilsvarende som på Majorstuen og Grunerløkka.

Høyres Pia Farstad von Hall kommer med et uriktig og uvennlig utsagn i Akersposten 30.5 om at det nå er første gang at alle de borgerlige partier er enige om at dette er veien å gå, etter at FrP var den største tilhengeren av kraftig fortetting inntil i fjor. Jeg gjør oppmerksom på at det var Høyre som la frem forrige kommuneplan, ikke FrP.

Les også: Smestad: Helomvending i bystyret på borgerlig side

Det er gledelig at Høyre og Venstre nå støtter FrPs forslag om å bevare nedre Grefsen som småhusområde. Hadde dette skjedd for et halvt år siden ville det ha betydd mye for de beboerne som fremdeles kjemper for sine hjem og nærmiljø. Sammen med KrF og Rødt ville det da ha vært flertall for å stanse prosessen i denne bystyreperioden.

Jeg har nå fremmet forslag
om å sette prosessen på Smestad på vent i påvente av konsekvensutredning. Forslaget var utformet slik nettopp fordi både Høyre og Venstre i forrige runde argumenterte for at man ikke kunne ta et område ut av kommuneplanen. Håpet var at de i alle fall kunne akseptere dette for å rette opp manglende konsekvensutredning i forrige kommuneplan om hva bymessig fortetting ville tilsi for området.

Les også: Smestad: – Vi vet egentlig ikke hva vi har vedtatt

Nå som både Høyre og Venstre har snudd, kommer jeg samtidig til å fremme forslag direkte i bystyret om at både Smestad og nedre del av Grefsen tas ut av kommuneplanen som utviklingsområder.

Les også:

Derfor stenger Granfosstunnelen

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse