ANNONSE
Annonse

«Byrådet i Oslo stenger lokalaviser ute»

INGEN GRUNN TIL Å SMILE: Behandlingen av lokalavisene i denne saken var en stor skuffelse mener redaksjonene i Akersposten og Nordre Aker Budstikke. Foto: Oslo kommune

Det er ikke greit at byrådet gir landets største avis enerett på en sak, hvor lokalavisene ba om å få tilgang til.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 28.04.2017 kl 11:24

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Til våre lesere. Dagens byråd stenger din lokalavis ute fra viktige avgjørelser og dokumenter som har avgjørende betydning for deg. Byrådet gir dette heller til landets største avis, som attpåtil publiserer artikkelen med betalingssperre. Åpne lokalaviser med små ressurser, som stiller opp hver gang dignitærene besøker en barnehage eller et sykehjem, blir spilt sjakk matt. Alle vet at nyhetens interesse er blåst for veldig mange når en avis får eneretten og blir videre sitert i ulike andre medier.

Høringsutkastet til ny Kommuneplan har enorm interesse for leserne i Oslo ytre vest, hvor mange blir berørt av byrådets fortettingsstrategi. Akerspostens redaksjon, gjennom Vidar Bakken, tok kontakt med byrådslederens kontor i forrige uke for å høre om det var slik at vi kunne få se høringsutkastet på forhånd – med sperrefrist, noe som er mer eller mindre vanlig i slike saker.

Vi ble henvist videre til en byrådssekretær for finans, som hadde hånd om saken. Han skulle sjekke om det var slik at høringsutkastet kunne sendes oss med sperrefrist og ville komme tilbake om det var slik. Underforstått, så måtte vi eventuelt vente til vi fikk den tilsendt på mail som alle andre. Det ble sagt at den ville bli frigitt cirka klokken 15.00, torsdag 27.04. Naboavisen Nordre Aker Budstikke ble varslet om hvordan det lå an.

Vi hørte ikke noe, men for sikkerhets skyld ringte vi byrådssekretæren torsdag morgen. I og med at det var såpass tett opp til at utkastet skulle publiseres, så var det med et visst håp om å kunne få tilgang til materialet. Han tok ikke telefonen.

(Saken fortsetter under bildet.)

Byrådet har fått kritikk tidligere for å gi ett medium eksklusivitet. Da gjaldt det "søppelsaken".

Vi ringte så presseansvarlig hos byrådsavdeling for byutvikling som da var den nærmeste å ringe. Her var beskjeden også klar. Ingenting ville bli frigitt før saken var behandlet i samme dags byråd, antagelig en stund etter klokken 12.00. Den samme beskjeden ble gitt videre til Nordre Aker Budstikke.

Torsdag klokken 12.35 kom den interessante saken på mail til redaksjonen. Til vår forbauselse kom det en sak på Aftenpostens nettside klokken 12.01 med tittel «Byrådet vil fortette flere områder i Oslo vest. Se om nabolaget ditt står på listen.», en artikkel som att på til ligger innenfor betalingsmur. Dette er en fin måte å få tak i nye abonnenter i Oslo vest på.

Det betyr altså at Aftenposten for lenge siden har fått materialet tilsendt med sperrefrist klokken 12.00 torsdag, med god tid til å sette seg inn i saken, fulgt opp med flott animasjon. Da er det ingen som tror på presseansvarlig hos byrådsavdeling for byutvikling, som svarer i første omgang at Aftenposten visstnok hadde fått et intervju for noen dager siden.

Det er bare én ting å si. Byrådet driter ikke på draget. De driter på lokalavisene.

Redaksjonene i Akersposten, Nordre Aker Budstikke og Sagene Avis

LES OGSÅ: "Røa/Hovseter, Borgen og Montebello blir nye fortettingsområder"

Sjekk om ditt nabolag står på fortettingsliste

– Underlig at ingen har tenkt på konsekvensene

Obos sier nei til blokker på Smestad

Utbygger i dialog med naboer på Montebello

Planlegger 132 leiligheter på Slemdal

Vil ha 280 boliger og lokk over t-banen på Slemdal

Ønsker 21 etasjer på Skøyen

Følg Akersposten.no på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse