«Bymiljøetatens beste dag på jobb»

Bilene sto tett opp mot Frognerseteren i helgen. Per Erik Dahl reagerer på Bymiljøetatens bøtlegging. Illustrasjonsfoto

"Alt lå rette for en flott skidag i Oslomarka. Men gleden ble rimelig kortvarig for de som skulle kjøre med bil til Frognerseteren," skriver Per Erik Dahl.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.01.2018 kl 10:10

Akersposten
Akersposten Media

Lørdag 6. januar skulle være den første store skidagen for Oslo-borgerne. Alt lå rette for en flott skidag i Oslomarka. Men gleden ble rimelig kortvarig for de som skulle kjøre med bil til Frognerseteren. På Frognerseteren oppstod årets største bilkaos, hvor biler virret i alle retninger i en kamp om å finne en ledig parkeringsplass. Alle kreative løsninger ble tatt i bruk for å finne en ledig en plass, med blant annet skogsbilveier, svinger og fortau. Det var hverken parkeringsvakter eller politi tilstede.

Men som lyn fra klar himmel opp i alt dette kaoset, dukker tre biler fra Bymiljøetaten opp. Nå lå alt til rette for å skrive ut rekordstore parkeringsbøter for glade skientusiaster i løpet av få minutter. På fortauet fra Midtstuen til Frognerseteren var det parkert over 80 biler.

Her gikk betalingsmaskinen for bøtelegging av biler nærmest varm; hver bil fikk kr 900 i bot. Representanten fra Bymiljørvernetaten hadde sin beste dag på jobben, nå var fokuset å få mest penger inn kassen, nå skulle bilisten få svi uten det at forelå en løsning på parkeringsproblemet fra Byrådets side på Frognerseteren.

Dette eksemplet føyer seg inn i rekken av hvilken måte Byrådet i Oslo behandler bilister; med stadig økende bompengepriser og tap av parkeringsplasser i sentrum, hvor enkelt næringsdrivende må nærmest gi opp.

Dette er egentlig veldig trist når Skiforeningen gjør en kjempejobb med å tilrette legge fine skiløyper i Oslomarka, og alt ender i et parkeringskaos. Nå må byrådet i samarbeid med Skiforeningen sette seg sammen å finne en måte å løse parkeringsproblemet under fine skidager, ikke bøtelegge bilister for flere tusenvis av kroner.

Det finnes mange arealer i området rundt Frognerseteren som egner seg til parkering.

Per Erik Dahl

LES OGSÅ: Super start på skisesongen

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse