«Bymiljøetaten har fattet poenget»

I Holmenkollveien kommer det lysregulert fotgjengerfelt når nye Holmen skole skal åpne til høsten. Lybekkveien går inn til venstre på bildet, og rundt 50 skolebarn vil krysse veien på vei til skolen.

«For en lettelse for foreldre og de små som skal over en farlig vei!»

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.04.2018 kl 10:59

Akersposten
Akersposten Media

Venstre stod alene i komiteen med krav om gangbro eller lyskryss mellom Lybekkveien og innkjøring til nye Holmen skole i Holmenkollveien. Det ble fremhevet at det var lyskryss lenger ned i Stasjonsveien. I Venstre er vi svært opptatt av skolevei og barns trygghet. Andre hensyn MÅ vike.

Det noe rundere forslaget om å be om en vurdering av trafikksikkerheten, vant frem. For Venstre er det imidlertid viktig å være tydelig og pågående. Jeg har drevet med blant annet trafikksaker i bydelsutvalget siden 1989, og har i hele denne tid hatt den tragiske dødsulykken i Ostadalsveien i bakhodet.

Bymiljøetaten har heldigvis fattet poenget og sett alvoret når de nå går inn for signalregulert gangfelt på oversiden av Lybekkveien i Holmenkollveien samt oppstramming av krysset og forbedring av belysningen. Det hjelper å stå på. For en lettelse for foreldre og de små som skal over en farlig vei!

Terje Bjøro
Gruppeleder Venstre og nestleder BU Vestre Aker

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse