ANNONSE
Annonse

«Boligbygg på budrunder med lommene fulle av skattepenger»

Arkivfoto

Når Boligbygg Oslo kommer i budrunder, med lommene fulle av skattepenger, er det lite mannen i gata kan gjøre, skriver Ola Berg Edseth (FpU).

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 17.04.2017 kl 13:00

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Det er helt riktig som Jonas Aasen Dybdahl poengterer i lørdagens innlegg: fremover vil ikke hvem som helst kunne bo i Oslo. Dette er en utvikling man ser i en hver annen europeisk storby, og det blir derfor for dumt å gi regjeringen store deler av skylden for økningen i boligprisene, særlig når man ser hvordan Arbeiderpartiet i byråd aktivt spekulerer i eiendom.

Mens Arbeiderpartiet har sittet i byråd, har de gitt økte midler til det kommunale selskapet Boligbygg Oslo. Å bevilge enorme summer til et selskap som priser ut Oslos innbyggere i budrundene, er ikke god politikk for å hindre en allerede høy prisutvikling. Når Boligbygg Oslo kommer i budrunder med lommene fulle av skattepenger, er det lite mannen i gata kan gjøre.

Enda verre er måten byrådet velger å hamstre inn leiligheter på Frogner for over 100.000 per kvadratmeter. Vestre Aker AUF kritiserer regjeringen for å ikke gjøre mye nok for å bremse prisutviklingen, men da må jeg spørre: hvor hyklersk er det ikke å gi skylden på regjeringen for den kraftige prisutviklingen i Oslo, når det kommunale eiendomsselskapet Boligbygg Oslo, styrt av byrådet, er en av de verste spekulantene på Oslos boligmarked?

Oslo er en by med spirende næringsliv og en økende urbanisering. Dette har sine konsekvenser, og en av de er økende boligpriser. For å hindre at boligprisene fortsetter med den samme veksten som den har gjort de siste årene, har regjeringen gjort en rekke tiltak; vi har fjernet en del fordyrende særreguleringer for boliger som gjør at det blir dyrere å bygge, vi har økt kravet til 40% egenkapital ved kjøp av sekundærbolig, og vi har satt et lånekrav på 5 ganger egen brutto inntekt. Dette er tiltak som vil bremse boligprisutviklingen, og ikke ren sosialdemokratisk symbolpolitikk.

Mens Jonas Dybdahl og Vestre Aker AUF kritiserer regjeringen for prisutviklingen i hovedstaden, er moderpartiet en aktiv bidragsyter til spekulasjoner i Oslos boligmarkedet. Det er derfor på tide, at Jonas og Vestre Aker AUF oppdaterer seg på hva Arbeiderpartiet gjør i byråd, istedenfor å kritisere regjeringen.

Ola Berg Edseth
Organisatorisk nestformann, Oslo FpU

LES OGSÅ: "Boligmarkedet blir et nåløye få unge kommer gjennom"

"Regjeringen bremser boligprisveksten"

Følg Akersposten på Facebook

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse