ANNONSE
Annonse

«Blokker opp mot 10 etasjer i småhusområder er ikke «varsomt»»

"Det finnes ingen gode argumenter for å fortette og rasere grønne småhusområder", skriver Johan N. Hertzberg og Andreas Brännström i FpU.

"Hvorfor Ap nå ønsker å rive hjemmene til folk, forandre nabolag til det ugjenkjennelige og bygge høye blokker, er uforståelig," skriver Andreas Brännström og Johan Hertzberg (FpU).

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 16.07.2017 kl 18:38

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

AUFs Jonas Aasen Dybdahl og Sigrid Moland skrev 13. juli om hvorfor Arbeiderpartiet vil fortette Oslo. AUF omtaler det som en «varsom boligfortetting». La oss være ærlige, å bygge blokker opp mot 10 etasjer i småhusområder er ikke ”varsomt”. Det er en rasering av Ullern, Vestre Aker og Nordre Aker. Fremskrittspartiet vil stanse Ap før det er for sent. Prosessen har allerede kommet langt, og motstanden er enorm.

Det finnes ingen gode argumenter for å fortette og rasere grønne småhusområder. Boligprisene er på vei nedover, og boligmarkedet blir bedre for unge. Hvorfor Ap nå ønsker å rive hjemmene til folk, forandre nabolag til det ugjenkjennelige og bygge høye blokker, er uforståelig. Aps politikk vil radikalt forandre Oslo.

Noe som er enda mer uforståelig, er når AUF og Ap hevder nedgangen i boligmarkedet skyldes en «fortetting» som enda ikke har skjedd. AUF må ha misforstått hvordan boligmarkedet fungerer. Boligprisene er på vei nedover fordi regjeringen har lettet på særkrav som har redusert byggekostnadene og boligprisene.

AUF og Ap mener det er «fanatisk» og «velgerfrieri på grensen til det desperate» når Oslo FrP sier nei til denne raseringen. Det er ikke fanatisk å stå opp for hjemmene til folk. Det som derimot er fanatisk, er å rive hus og å bygge blokker basert på falske premisser. Det er provoserende at AUF truer folks eiendom fordi de ikke liker eplehager, men betongblokker.

Det er også hårreisende at Dybdahl og Moland skyver unge og studenter foran seg for å bygge blokker. Fakta er at Fremskrittspartiet i regjering bygger over dobbelt så mange studentboliger årlig som sist Arbeiderpartiet styrte, og det helt uten å bygge blokker i grønne områder. Hvis målet er å gi unge billigere boliger, er Ap dårligst i klassen. Frp har klart det Ap aldri klarte, å innfri løftene.

Oslo FrP står fjellstøtt på vårt nei til Aps rasering av Oslo. Det handler om å bevare grønne områder samtidig som vi legger til rette for billigere boliger. En stemme til Fremskrittspartiet er en stemme for å stanse Arbeiderpartiets planer før det er for sent.

Andreas Brännström
Fylkesformann, Oslo FpU

Johan N. Hertzberg
1. Nestformann, Oslo FpU

LES OGSÅ: "Velgerfrieri på grensen til det desperate"

"Manglende respekt for Skøyens bo- og nærmiljø"

"Uakseptabel rasering"

Tingstuåsen er reddet

Følg Akersposten.no på Facebook

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse