Annonse: Bydel Ullern

NAV ut av boksen

Hege Grelland og Susanne Pedersen ved NAV Ullern er opptatt av å se hele familien når de hjelper mor og far ut i arbeid. Foto: Åse Marie Mikkelsen

NAV Ullern er mer enn økonomi og kartlegger også barna i familier med lav inntekt. Nå tipser NAV om billige eller gratis sommeraktiviteter.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.06.2017 kl 11:43

Akersposten
Akersposten Media

Fakta

Lavinntektsfamilier

  • 90 familier mottar økonomisk sosialhjelp i Bydel Ullern
  • 130 barn hører til disse familiene
  • Har du spørsmål eller vil hjelpe? Ta kontakt med hege.grelland@bun.oslo. kommune.no

Gratis aktiviteter

  • I Oslo og Akershus finnes det mange gratis eller billige aktiviteter for hele familien denne sommeren: Parker, badeplasser og øyhopping, galleri og museer, VG-lista Topp 20. susanne.pedersen@bun. oslo.kommune.no og malin.knutsen@bun.oslo. kommune.no har oversikten. Ta gjerne kontakt med dem!
  • Familiens hus gir ut gavesjekker til kjøp av bursdagspresang. Tilbudet er for barn og sponses av Lions Club Lilleaker/Oslo. Ta kontakt med anne.lehne@bun. oslo.kommune.no.

— VI HAR GÅTT ut av «NAV-boksen», sier Hege Grelland, avdelingsleder ved NAV Ullern.

Hele familien

Når mor eller far er i kontakt med NAV, ser de ikke bare foreldrene, men familien som helhet.

– Vi ønsker å hjelpe mor eller far i arbeid slik at de blir økonomisk selvhjulpne. Det igjen hindrer barnefattigdom og utenforskap, sier Grelland.

NAV gir støtte til fritidsaktiviteter eller ferieopplevelser, arrangerer svømmekurs, barnebursdag, skikurs, lunsj og åpne dager på Familiens hus hvor familier kan få klær, utstyr og leker.

Se faktaboks for billige eller gratis aktiviteter i sommer.

Kunstmagi

Bydelen vil spesielt fremheve kunstmagiprosjektet. Det ble ledet av kunsthistoriker Mette Dybwad Torstensen.

Bildene ble stilt ut på Frivilligdagen 20. mai på CC Vest.

– Det fine med dette prosjektet er at vi blir kjent med barna og foreldrene på en annen måte. Vi får sett ressursene til foreldrene og bygger relasjon. Det er viktig for å få foreldrene i jobb.

Godt samarbeid

NAV jobber ikke alene med familiene, men samarbeider med Familien hus, Stoppestedet, barnevernstjenesten, helsestasjonen og SaLTo-koordinator.

Samhandling mel- lom det offentlige og frivillighet er viktig, og NAV har fått til et godt samarbeid med frivilligheten i bydelen som stiller opp med for eksempel sportsutstyr, reduksjon i kontingent eller inviterer barn og unge inn i miljøet.

– Sammen er vi viktige, og alle bidrag er med på å skape en god og trygg hverdag for de som trenger det, sier Grelland.

Mer informasjon fra Bydel Ullern her