Annonse: Bydel Ullern

Møteplass for barn som pårørende

Anne Lehne har sammen med kolleger i Bydel Ullern startet gruppetilbud for barn som pårørende.

Bydel Ullern starter gruppe for barn som er pårørende.

Akersposten
Akersposten Media

Publisert:

Sist oppdatert: 20.10.2017 kl 15:04

Annenhver tirsdag møtes foreldre og barn til samvær på Familiens hus.

– Foreldre ønsker det beste for sine barn, men dette er krevende hvis du lever i en vanskelig livssituasjon. Ved å ha en møteplass for barn og foreldre vil vi prøve å legge til rette for at barna kan forstå hva som skjer, slik at de kan bekymre seg mindre, sier Anne Lehne, leder ved Familiens hus i Bydel Ullern, om gruppetilbudet Møteplassen. Familiens hus er et unikt tverrfaglig lavterskeltilbud til familier og barn, som ikke alle bydeler er så heldige å ha.

Møtes annenhver tirsdag

Tilbudet er for barn som er pårørende til foreldre med fysiske eller psykiske helseplager og rusproblemer. Familiens hus og seksjon for psykisk helse i bydelen samarbeider om gruppetilbudet.

– Vi ønsker at Møteplassen skal være et sosialt sted, og vi starter alle gruppesamlingene med felles måltid før vi går over på aktiviteter eller snakker om ulike sider ved å være pårørende, sier Lehne. Hun legger til at målet er å forebygge psykiske vansker hos barn og støtte opp under mestringsfølelsen til foreldrene.

Interesse utenfra

Arbeidet med barn som pårørende får oppmerksomhet utover bydelsgrensen. Sammen med organisasjonen Voksne for barn, får Familiens hus denne uken besøk fra et av de største sykehusene i Milano, Ospidale Niguarda. Arbeidet med barn som pårørende er helt i startgropen i Italia, og de kommer for å høre hvordan blant annet Familiens hus jobber.

– Arbeid med barn som er pårørende er viktig arbeid. Vi er stolte over at folk kommer til oss for å høre hva vi gjør, sier Lehne.

Ta kontakt

Har du spørsmål om Møteplassen- gruppetilbudet for barn som pårørende- eller ønsker å melde deg på, ta kontakt med anne.lehne@bun.oslo.kommnune.no.

Mer informasjon fra Bydel Ullern

Siste nytt i Bydel Ullern Vis flere