Annonse: Bydel Ullern

Hoffselvens voktere

Følg de små grønne turveiskiltene, sier Julie M. Løddesøl. Alle foto: Åsa Maria Mikkelsen

Visste du at det er mulig å følge elven fra Smestad t-banestasjon til Bestumkilen?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.06.2017 kl 12:46

Akersposten
Akersposten Media
Se bildet større

Hoffselvens venner: Julie M. Løddesøl (f.v.), Hans Fredrik Horn (styreleder), Eivind Bødtker, Gerd Lindeberg, Egil Baanrud, Kari Os Birkeland og Bjørn A Wangen (ikke til stede).


Se bildet større

Variert og vakkert landskap langs elven.

Fakta

SKOG ER IKKE BARE SKOG!

Langs elvevassdraget er det mange sorter skog, planter, busker, blomster og dyrearter. Natur- vernforbundet i Oslo og Akershus og Hoffselvens venner har laget oversikt over hva som finnes i dette området.

Hoffselvens Venner

hoffselvensvenner@gmail.com

Lik dem gjerne på Facebook@Hoffselvens venner

JA, DU HØRTE riktig. Men du må bruke sansene dine godt. Lytte etter lyden av vann og se etter de grønne skiltene som Hoffselvens venner og Bymiljøetaten har fått satt opp med støtte fra bydelen, oppfordrer Hans Fredrik Horn, styreleder og hoved- ansvarlig for hele merkeprosjektet langs elvevassdraget.

Skiltene viser turveien langs Smestaddammen, over Hoffsveien, gjennom borettslag, fellesplener og innom turens høydepunkt; Dronningfossen. Fossen har et fall på 11 meter og er angivelig oppkalt etter dronning Sofie som var gift med Kong Oscar den andre. De likte å kjøre hest og kjerre opp til Hoffselven og nyte synet av fossefallet, kan Julie M. Løddesøl fortelle. Nå om dagen med høy vannføring er Dronningfossen et spektakulært syn.

Elven som frem til Dronningfossen kalles Holmenbekken, skifter nå navn til Hoffselven. Det var gårdene som ga navnet til elvene eller bekkene før i tiden. Ved Ullern Frivilligsentral er den nesten gjengrodde Hoffsdammen et yndet sted for rumpetroll, hekkende and og en hegre.

På nedsiden
av Hoffsdammen renner Møllefossen. Helt opp hit er det mulig å få øye på sjøørret på opptil halvannen kilo, takket være Bymiljøetaten og fiskeentusiast Egil Baanrud. De har satt opp fisketrapper lenger nede i Hoffselven.

Hinder er til for å forseres! Vi krysser Engebrets vei ved Møllhausen torg og trikkeskinnene ved Hoff, før elven tar oss videre til Skøyen togstasjon, syns så vidt ved Karenslyst allé, og vi går over E18, gjennom por- ten til båtopplaget og følger turskiltene elvelangs til utløpet i Bestumkilen.

Turen er flott for alle aldersgrupper, og du kan gå inn på stien fra hvor som helst langs den tre kilometer lange løypen. Tenk at vi har denne perlen av en natursti i nær- miljøet vårt. Med skilting får forhåpentlig flere glede av turen, oppsummerer Gerd Lindeberg.

Mer informasjon fra Bydel Ullern her